simsmicalella.blogg.se

Bloggen för simmers och simsnördar, simmar & plumbobs, och micalellor och....

Tipset: Lek med mattor!

Publicerad 2013-06-14 19:13:00 i Kul, Projekt, Tipset,

En gång, för länge, länge sedan.... Kom micalellan på hur fånigt kul det var att leka med mattor!

Nu menar jag ju såklart inte att dina simmar ska ta fram leksaker och bokstavligen leka med mattorna, utan att man kan gör mönster, figurer och annat med dem. Jag ska visa tre exemplar...

Gör din blomma-matta
Här visar jag att göra en blomformad matta:
Vad du behöver:
-Grundspelet
-Husdjur EP registrerat på thesims3.com...
-...därmed Grahams djurbytarbutik nedladdat och installerat (Visar hur man laddar ner den snart)

 1. Öppna fuskrutan genom att hålla inne tangenterna shift+ctrl+C (utan plusen) och skriv testingcheatsEnabled true  i den och klicka på enter. Öppna den igen och skriv buyDebug.
2.Gå sedan till byggläget>Sorterade föremål>Frågetecknet. Frågetecknet är en ny funktion som heter "Debug".  Klicka på de tre "bollarna". Leta upp en "benformad", grå matta. Den har en typisk benform, sådana som tecknade hundar brukar käka.
3.Placera ut mattan. Placera ut en till. Och en till. Ännu en. Lägg de på varandra, vrid de lite, så de formar ut stora blomblad. Jag hade åtta små mattor om jag räknat rätt. De måste ju inte vara gråa, det fanns en rosa och en grön variant färdig om jag minns rätt, och så finns ju alltid Skapa-en-stil till hands, varför inte göra de i olika färger, en regnbågs-blomma?
4. Ingen blomma utan pollen! Välj en helfärgad/helmönstrad matta från grundspelet och gör den gul. Om du vill. Såklart kan den ju vara en annan färg!
Nu borde din blomma antagligen vara klar :)
 
Glad-Gubbe matta
:D helt enkelt

Vad du behöver:
Lé grundspel! Haha, Glada Gubben kostar sig inte på mycket!
 
1.Vad vill du börja med? Vi säger benen, eftersom de ska ligga längst ner. Jag valde två st. låånga mattor, och färgade de blå som jeans, eftersom att det är ett par typiska byxor.
2. Bygg sedan ett "kors" högre upp, överkroppan samt armarna. Nu var jag inte så finurlig i detta fall, men du kan ju, som jag gjort med benen, vrida dem lite så att det ser ut som han rör på armarna lite, vilket ger lite mer liv i figuren.
3.Nu tar vi huvudet. Rund matta; check! Jag gjorde den gul så går vi lite opa Simpsons-style där också. Nu kommer vi till det krångligare steget om jag minns rätt. Ett fel klick och något kan hamna på helt fel lager och man måste lyfta om mattorna igen... TQT
4.Så, jag lade på två, lite mindre än den förra, runda mattor. Grattis, du gissade rätt! Ögon, det trodde jag inte du skulle tänka på. Och så ville jag få en pupill i var öga, trodde att Skapa-en-stil skulle hjälpa mig med det, fast det blev istället blev det... låt mig säga... lite mer pupiller än väntat om det är ett passande info.
5. Sedan tog jag PacMan-delad-på-mitten-mattan och tack vare Skapa-en-stil (igen) så liknade det en mun lite mer på en skala.
6. Liknande pommes frites-fingrar. Eeeeeyup. Tog tre små oval-formade mattor som jag gjort gula, och anpassade dem till fingrar.
7. Och så fötter. Sist och nästan minst. Ett par kluven-pacman-mattor går också åt där ja! Glada gubben fick ett par tråkiga gråa skor, opa Homer Simpson-style där med, lite mer exakt.
Och nu är nog glada gubben klar annars vet jag inte vad som gått snett! :D
Vad tycke ni om den här guiden? Kul eller konstigt?
(nej vänta det är ju samma sak)

Kommentarer

Postat av: Saga

Publicerad 2013-06-14 22:14:14

Vilken rolig idè! Hade aldrig tänkt på det, ska testa när min dator är repararad ;)

Svar: Så kul! Hoppas den är fixad snart då :3
simsmicalella.blogg.se

Postat av: Emelie

Publicerad 2013-06-14 22:55:45

Haha va roligt, nu fick jag mig ett skratt ;)

Svar: Haha, och nu blev jag glad ;)
simsmicalella.blogg.se

Postat av: Candoris

Publicerad 2013-06-18 12:12:59

Haha! Härligt härligt! du är ju bara så himla kreativ krealella!

Svar: Hihi, och du är så himla glädjande racer-skrivare-uppcheerande-Candois! ^o^
simsmicalella.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

micalella. Kalla mig det, eller simmer. För det är jag. Det är därför jag har denna lilla blogg som jag hoppas du tycker om. Men på ett villkor; Kommentera! Då blir verkligen micalellan glad. Kan också säga att jag är tolv år och kan väldigt mycket om the Sims 3. Så fråga på. Happy simming☀

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela